PGRLF se zapojuje do pomoci zemědělcům

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. přijal opatření k podpoře zemědělců, jejichž podnikání je ohroženo v souvislosti se současnou krizovou situací související s šířením nákazy COVID-19. Ministr zemědělství Miroslav Toman uvedl, že pro zemědělství a potravinářství bylo připraveno výrazné navýšení finančních prostředků u existujících programů Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu.

PGRLF bude v případech odůvodněných koronavirovou pandemií akceptovat odložení splátek u stávajících komerčních úvěrů a bude tedy poskytovat úrokovou podporu i na splátkách, které budou na základě ujednání mezi úvěrující bankou a klientem PGRLF odloženy oproti původnímu splátkovému kalendáři. To však samozřejmě při dodržení maximálních lhůt uvedených v pravidlech programu.

V případě úvěrů poskytnutých přímo společností PGRLF lze žádat o uvolnění či snížení zástav peněžních vkladů, které nyní slouží jako zajištění poskytnutých úvěrů, a dále pak bude umožněn i odklad splátek jistiny úvěrů poskytnutých PGRLF, a to vždy na základě individuálního posouzení.

Zdroj: PGRLF