Žádosti o dotace se vracejí do starých kolejí

Jak jsme již informovali, od letošního října nahradí dotační titul 8.F.b. nový program. Jde v podstatě o kopii toho původního, jen s tou obměnou, že bude možno do nákladů započítat i činnosti v oblasti DDD, které budou provedeny vlastními silami.

Změnou, která je právě teď aktuální, je ale návrat k původnímu systému žádostí. V zásadách pro loňský rok je uvedeno, že pokud chce chovatel žádat v roce 2021 (1.10.2020-30.9.2021) o podporu v dotačním programu 8.F.b., musí podat žádost v termínu 1.8.-31.8.2020. To je právě nyní. Vzhledem k tomu, že dotační titul 8.F.b. již v následujícím roce vypsán nebude, padá tato povinnost. Chovatelé, kteří mají ve svém diáři zapsánu povinnost podat nyní žádost si mohou oddychnout.

O přesném způsobu jak budou započítávány vlastní náklady probíhají stále jednání a jasno bude jakmile vyjdou zásady pro dotace na příští rok. V nich budou uvedeny i termíny, v nichž se bude o dotace žádat. Vydání zásad je očekáváno v nejbližších dnech a jakmile k němu dojde, budeme chovatele o všech podstatných náležitostech informovat.

Svaz chovatelů prasat