Nové ceny komodit ve Vepřovinkách

Obilné trhy prochází silnou cenovou volatilitou v závislosti na výrazných výkyvech počasí a rozpuku jara na severní polokouli. Zraky se ubírají na americký kontinent, kde je v plném proudu osev kukuřice a zároveň farmáře trápí nedostatek srážek a mrazy. Lepší zprávy k nám míří z Německa, kde se odhaduje navýšení produkce o 2,2%, u řepky o 1,6%, což může ovlivnit prodejní cenu pro české farmáře. Rostoucí diplomatické napětí mezi Českem a Ruskem, spojené s vyhoštěním ruských diplomatů, by nemělo mít zásadní vliv na tuzemské trhy. V poslední dekádě klesá podíl českých vývozů do Ruska, ze zhruba 4% v roce 2012 činí současný podíl necelá 2%. Vynikající trh práce nepomáhá posilovat pozici dolaru vůči euru, který značně oslabil.

Daleko více se dočtete na stránce www.grainterminal.cz, kde pro Vás každé pondělí připravujeme refresh novinek ze světa a jejich možný dopad na tuzemské trhy.

A co je Grainterminal? Je to internetová platforma poskytující Vám aktuální tržní obchodovatelné ceny ve Vašem kraji působení a zároveň Vám napomáhá najít si ideálního kupce pro Vaši komoditu. Registrace a veškeré informace jsou zdarma! Vámi nabízené komodity jsou anonymní, tudíž nemusíte mít strach ze zvědavých očí. Na všechny nabídky reagují pouze solidní, ověřené a pojištěné obchodní firmy, které sami prověřujeme. Proto nemusíte mít obavy, že se Vaše zboží ztratí, naopak si můžete být jistí tou nejvyšší možnou nabídkou a perfektní péčí. Na všechny obchody pečlivě dohlíží naše obchodní oddělení specialistů, kteří se i s Vámi rádi setkají a zodpoví Vaše další otázky. Za celým tímto projektem stojí firma Pawlica s dlouholetou rodinou tradicí. Těšíme se na Vás!