Dotační sezóna v plném proudu

Z hlediska dotací je momentálně hned několik termínů velmi "horkých". Chronologicky vzato je prvním z nich žádost o dotace na národní dotační tituly na welfare (20.C.). Nejpozději v pondělí musí ti, kdo mají zájem čerpat v příštím roce tuto dotaci, podat žádost prostřednictvím Portálu farmáře. Tuto povinnost není možné v budoucnu nijak nahradit a kdo nepodá žádost, nebude moci v dotačním programu 20.C. žádat. Druhý termín se týká dotačního programu 8.F.d. který byl v posledních dnech široce diskutován. Do konce měsíce musí mít chovatelé krajskou veterinární správou potvrzený ozdravný program.

Další termíny se týkají dotačního roku, který právě končí. Od 1.10. totiž musí chovatelé předat na SZIF doklady prokazující nárok na dotaci u dotačního titulu na ozdravování (8.F.d.) a welfare (20.C.). Na portálu SZIF jsou k dispozici příručky pro podávání dokladů u obou dotačních titulů. Nově jsou navíc k dispozici také dokumenty: "Potvrzení Krajské veterinární správy, Státní veterinární správy ČR o dokončení ozdravování resp. repopulace" a vzor Potvrzení ošetřujícího veterinárního lékaře pro 20.C. Oba dokumenty najdete v sekci i „SZIF poskytuje - Národní dotace – Národní dotace - Dotační programy – 8.F.d. (resp. 20.C.) – Zpravodajství.

Zvláštní postavení má dotační titul na repopulaci (8.F.a.). V jeho případě je potřeba podat nejprve žádost a spolu s ní povrzený ozdravný program a hned následně odeslat doklady prokazující nárok na dotaci.

Zdroj: SZIF