Ekonomika v chovu prasat

Většina informací o ekonomice je určená pouze členům Svazu a je přístupná pouze po přihlášení. Pokud jste členem a nemáte přihlašovací údaje, obraťte se na SCHP.
Vstup do členské sekce ...


Evropa pod tlakem  (Týden 38)
Zpráva o výskytu AMP v Německu samozřejmě zasáhla celý trh s jatečnými prasaty. Ačkoli se podle podle zpráv těsně před oznámením moru zdálo, že se situace konečně vyvíjí směrem k lepšímu a dá se očekávat postupný růst ceny, vše se rázem změnilo. Německá cena v reakci na to propadla o 20 centů a podle informací z Dánska dojde k poklesu ceny i tam.
Číst dál ...

Evropa pod tlakem  (Týden 38)
Zpráva o výskytu AMP v Německu samozřejmě zasáhla celý trh s jatečnými prasaty. Ačkoli se podle podle zpráv těsně před oznámením moru zdálo, že se situace konečně vyvíjí směrem k lepšímu a dá se očekávat postupný růst ceny, vše se rázem změnilo. Německá cena v reakci na to propadla o 20 centů a podle informací z Dánska dojde k poklesu ceny i tam.
Číst dál ...

Je klíčem k dobré ceně export?  (Týden 36)
Evropská unie je největším světovým exportérem vepřového masa. V roce 2019 mířilo na exportní trhy více než 5,5 mil. tun vepřového masa. Její podíl na celosvětovém exportu je momentálně 41%. Přitom před deseti lety to bylo "jen" 20%. S tím souvisí neustálé zvyšování produkce vepřového masa. V roce 2010 vyprodukovala EU 22,3 mil. tun vepřového masa. Od té doby se ale výroba zvedla o více než 1,6 mil. tun.
Číst dál ...

Trh zůstává dál bez pohybu  (Týden 36)
Německá vyhlášená cena se znovu nezměnila. I po téměř dvou měsících dál platí cena 1,47 €/kg JUT za tepla. Přitom vývoj na burzách v minulém týdnu dával důvody k mírnému optimismu. V některých zemích totiž ceny zahájily opatrný růst (Belgie +1 cent, Itálie +4 centy, Dánsko +30 ore).
Číst dál ...

Je klíčem k dobré ceně export?  (Týden 36)
Evropská unie je největším světovým exportérem vepřového masa. V roce 2019 mířilo na exportní trhy více než 5,5 mil. tun vepřového masa. Její podíl na celosvětovém exportu je momentálně 41%. Přitom před deseti lety to bylo "jen" 20%. S tím souvisí neustálé zvyšování produkce vepřového masa. V roce 2010 vyprodukovala EU 22,3 mil. tun vepřového masa. Od té doby se ale výroba zvedla o více než 1,6 mil. tun.
Číst dál ...

Načti další zprávy