Země živitelka otevře letos své brány

Zklidnění epidemiologické situace s sebou přináší i návrat běžných akcí. Jednou z těch, které mají dlouholetou tradici je i Země živitelka. Její 47. ročník se bude konat za zpřísněných hygienických podmínek v termínu od 26. do 31. srpna.

Aby výstaviště zajistilo bezpečnost návštěvníků, je v neustálém kontaktu s hlavní hygieničkou České republiky a Krajskou hygienickou stanicí Jihočeského kraje. Celá výstava se tak bude řídit aktuálně platnými hygienickými opatřeními. V areálu proto bude rozmístěn dostatek dezinfekcí a ve zvýšené míře bude využívány venkovní prostory. Tomu bude přizpůsoben i program celého agrosalonu.

V případě potřeby by dokázalo výstaviště zajistit i omezení počtu návštěvníků. Pomohl by k tomu elektronický systém, který byl na výstavišti vybudován jako součást modernizace, do níž bylo investováno jen v letošním roce 200 mil. korun. V současnosti pokračuje modernizace rekonstrukcí Národního pavilonu Z, ze kterého by mělo být multifunkční konferenční centrum a úpravou výstavních ploch o rozloze více než 3,500 metrů čtvrečních.

Zdroj: PGRLF